home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на „Ден на отворените врати“ в Административен съд Пазарджик

  23. 11. 2017 : 16:02:33

Ден на отворените врати беше обявен днес в Административен съд - Пазарджик. Той премина под мотото „Моето право е моята отговорност“. На гости на съда бяха ученици – посланици на Европейския парламент от гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, гр. Пазарджик, с ръководител Цветелина Арапова-Чавдарова, които участваха в интерактивна игра за познаване на правата и задълженията им в Европейския съюз.

Учениците бяха разделени на два отбора с капитани: председателят на съда Мариана Шотева и съдия Георги Видев. И двата отбора бяха изключително знаещи, като само бързината при даването на отговорите даде малка преднина на единия отбор. Всички участници в играта получиха като подарък чаша за чай с мотото на инициативата, което да им напомня, че всяко тяхно право е и тяхна отговорност.
Служители от областно звено „Охрана“ демонстрираха с участието на децата по какъв начин се осъществява пропускателния режим в съда. Спечелилият отбор присъства на открито съдебно заседание, а другият отбор се запозна с пътя на една жалба от постъпването й в съда до постановяването на съдебния акт от съдията.
С работата на съда се запознаха и представители на Сдружение „Човеколюбие“ гр. Пазарджик.
Събитието уважиха заместник областният управител на област Пазарджик Йордан Кожухаров, окръжният прокурор Васил Малинов, комисар Блага Крайчева от ОД на МВР гр. Пазарджик,  началникът на Областно звено „Охрана-Пазарджик“ главен инспектор Антоанета Иванова, директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пазарджик – Гергана Спасова и директорът на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“  - Иванка Ваклинова.
 По време на инициативата на мониторите пред съдебните зали бяха излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре - 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет.