home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител даде старт на пожаро-техническо учение с участието на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик

  22. 11. 2017 : 16:55:23

В Пазарджик се провежда мащабно пожаро-тактическо учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система. В занятието са ангажирани екипи от РДПБЗН и РСПБЗН в Пазарджик,  сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив, доброволното формирование в областния град, Районното управление в Пазарджик, „Спешна помощ”, „Български червен кръст”, РИОСВ, общинската администрация, местният клон на „Напоителни системи” и представители на частни фирми ангажирани с предоставяне на тежка техника. 

u4enie22112017_1.jpg„Разчитам на Вашата отговорност, професионализъм и опит, които сте доказали във времето. Благодаря на РДПБЗН и община Пазарджик за създадената организация. Пожелавам успех на учението и дано никога не се налага да предприемаме тези действия в реално време.“, каза при откриването на пожаро-техническото учение областният управител Стефан Мирев. Основната цел на учението е да се повиши готовността за реагиране на структурите от РДПБЗН-Пазарджик и Пловдив, както и на останалите длъжностни лица при ликвидиране на последствия от бедствия и аварии на територията на региона. Директорът на РДПБЗН-Пазарджик, комисар Иван Панайотов разясни пред участниците параметрите на пожаро-тактическото учение. За оценка на изпълнението на поставените задачи във всеки етап на занятието бяха обособени и екипи от служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” с ръководител комисар Георги Гатев–началник на отдел „Интегрирана пожарогасителна и спасителна дейност”.   След приключване на учението ръководителите и наблюдателите ще направят обстоен разбор за всеки един от етапите. Ще се анализират внимателно действията на всички служители с цел подобряване на координацията и взаимодействието между службите за спешно реагиране.
u4enie22112017_2.jpg
u4enie22112017_3.jpg