home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Стефан Мирев поздрави 95-годишния ветеран от войните Костадин Ваклев

  29. 09. 2017 : 15:47:21

 В залата на Военен клуб гр. Пазарджик, днес се състоя тържественото отбелязване на 95-годишния юбилей на Костадин Ваклев – ветеран от Втората световна война. Областният управител Стефан Мирев присъства на тържественото събитие по покана на Областния съвет на съюза на ветераните от войните в България.

Мирев поднесе подарък и поздравления към юбиляра Костадин Ваклев, който от своя страна благодари на всички присъстващи уважили събитието.
В залата на Военния клуб присъстваха ветерани от войните, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други военно-родолюбиви организации. Специален поздрав към рожденика отправиха братята Станислав и Еленко Дунчеви, ученици от класа по акордеон с ръководител Чавдар Ралчев при НЧ „Христо Ботев“ гр. Пазарджик.
Костадин Ваклев взема участие в първа фаза на Втората световна война, с девети пловдивски полк при Деве баир, Страцин, Куманово и Скопие. Той е един от малкото останали живи ветерани в Пазарджик и региона. Ваклев е учител-пенсионер. Бил е директор на гимназия в гр. Перущица, Кричим и дългогодишен учител по физика в Пазарджик и Септември, председател е на дружеството на физиците в Пазарджик до пенсионирането му през 1983г. През годините развива активна творческа дейност, написал е 25 книги, две от които е посветил на участието на ветерани от Втората световна война от Пазарджишкия край. Член е на дружеството на писателите в гр. Пазарджик.