home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител Ст. Мирев: Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства

  28. 09. 2017 : 16:41:23

За мен, като представител на държавата в област Пазарджик, е изключително важно да работим както за привличане на инвестиции, така и за създаване на работни места, за развитие на икономиката, а по този начин ще задържим и младите хора в област Пазарджик. Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства не само на територията на областта, но и в цялата страна. От това, което чух, съм изключително доволен и с позитивни очаквания. Така областният управител Стефан Мирев обобщи резултатите и впечатленията си от работната среща при посещението на турска бизнес делегация в Областна администрация - Пазарджик. Делегацията бе водена от Генералния консул на Република Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани.


280917_1.jpgВ състава й бяха  още главният търговски сътрудник при посолството на Р. Турция  в София, членовете на управителните съвети на сдруженията на бизнесмените, които развиват дейност в България, председателят и членовете на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Р. Турция, бизнесмени и инвеститори, които участват в Есенния технически панаир в Пловдив.

В приветствието си областният управител  посочи, че срещата е договорена през пролетта при посещението на Генералния консул в Пазарджик.

Целта на това първо посещение е страните взаимно да се опознаят, делегацията да оцени инвестиционните възможности и да се уточнят въпросите, по които Областната администрация би могла да помогне, отбеляза  г-н Хюсеин Ергани при представянето на членовете на водената от него делегация.
България предлага изключително добри възможности както като инвестиции, така и като логистична база при износа за ЕС. Област Пазарджик като разположение и възможности, които предлага, е  една от най-привлекателните области на България за логистика и инвестиции. Вярвам, че тази среща ще положи основите за бъдещо сътрудничество, каза още Хюсеин Ергани.

В срещата участваха и представители на бизнес сдружения  от Пазарджик и региона.
По-късно турската делегация посети фирма РАИС, където управителят й Нишан Бъздигян запозна гостите с дейността и производствените възможности на предприятието.

280917_2.jpg
280917_3.jpg
280917_4.jpg