home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител Стефан Мирев участва в работно заседание по повод европредседателството на България

  10. 09. 2017 : 15:03:58

Областният управител Стефан Мирев участва в изнесено заседание на областните ухравители и представители на областните администрации във връзка с изпълнение на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2017г.

Лектори на събитието, което се проведе в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова. Заместник-министърът на българското председателство Моника Панайотова представи детайли и информация, посветени на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и приоритетите на България при председателството на Съвета на ЕС.
По време на обучението бяха направени мултимедийни презентации, които областните администрации имат ангажимента да представят на няколко публични събития, реализирани в различни населени места извън областните центрове. За област Пазарджик това са общините Сърница, Лесичово и Панагюрище. Публичните срещи в тези градове и в четири читалища в различни общини на региона, се организират в чест на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и приоритетите при Българското председателство в Съвета на ЕС.
Събитията, които екипът на областна администрация – Пазарджик ще реализира, ще бъдат разделени в два панела, като първият ще бъде информационен – чрез мултимедийни презентации ще се  представят и коментират ключовите послания и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европа, а вторият ще предложи на аудиторията различни съпътстващи програми.
Министър Павлова представи ключовите послания на Българското председателството на Съвета на ЕС 2018, което се поема от страните членки на ротационен принцип и за България шестмесечният период стартира на 1 януари 2018година. Страната ни поема председателството след Естония. Официалната церемония по стартирането на Българското председателство ще бъде на 4 януари в Народен театър „Иван Вазов“ и на него ще присъстват Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, Президентът на Европейския съвет Доналд Туск и Председателят на  Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
По време на председателството, в страната ще бъдат проведени 237 тематични събития, които ще имат за цел да повишат репутацията на страната, да стимулират туристическия бранш и да акцентират върху културно-историческия обмен в Европа.