home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител Стефан Мирев бе официален гост на празника на град Септември

  04. 09. 2017 : 12:43:38

Всяка година в първата събота на м. септември, гр. Септември отбелязва своя празник. По покана на кмета на общината Марин Рачев, областният управител Стефан Мирев присъства на официалната церемония по отбелязване на празника на централния площад „Фонтани” в гр. Септември. Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха Константийски епископ Яков и свещеници от Пазарджишката духовна околия.

040917septemvri1.jpgПриветствие към жителите и гостите на града поднесоха кметът на общината Марин Рачев и народният представител Даниела Малешкова. Водещият на празничната програма Герасим Георгиев Геро прочете поздравителни адреси от президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, вицепермиера и минстър на външните работи Екатерина Захариева и от председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
Кметът на общината Марин Рачев връчи грамота и парична премия на Симона Божилова, класирала се на 3-то място в раздел "Приложно изкуство" на Националния конкурс "Моите детски мечти". Благодарствени адреси получиха жители на общината участвали в овладяването на големите пожари в септемврийско през това лято, както и на хората отзовали се в помощ на бедстващите при трагедията в Хитрино през отминалата зима. По-късно програмата продължи с изпълненията на Владимир Ампов – Графа, Здравко и Катя от Дует „Ритон”, местния рапър Йоро и бг легендите от „Фондацията”.  Епилог на вечерта беше мощната и продължителна заря, която освети небето над Септември.


040917septemvri2.jpg
040917septemvri3.jpg