home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Пазарджик отново има Спортно училище

  01. 09. 2017 : 16:54:10

 Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване на първата учебна година в новооткритото Спортно училище в гр. Пазарджик. Стефан Мирев поздрави присъстващите ученици, педагози, родители и гости в двора на училището.
„Днешният ден е изключително вълнуващ за всички, които положиха огромни усилия в Пазарджик отново да има Спортно училище, да бъде възродена традицията от тук да поемат своя професионален път бъдещи републикански, европейски и световни шампиони”, каза областинят управител в приветствието си.

010917_1.jpg Той благодари на община Пазарджик, на министрествата на образоманието и спорта за подкрепата и разкриването на Спортното училище в областния град. Стефан Мирев пожела на младите спортисти здраве, нови победи и успехи с името на Пазарджик и България. Шестте паралелки ученици - по две в пети, шести и седми клас в спортовете футбол, бадминтон, художествена гимнастика, плуване, модерен петобой, волейбол, джудо и бокс, присъстваха на официалното откриване на учебната година и на тържеството по повод възстановяване на училището.
"От вас се очаква да сте мотивирани и подготвени, да имате високи цели  и да имате куража да ги постигнете. Никога не забравяйте, че бъдещето принадлежи на смелите и иновативните". С тези думи директорът на училището Георги Георгиев -  двукратен европейски и световен шампион, медалист от олимпиадата в Атина, се обърна към децата. Кметът на Пазарджик Тодор Попов припомни историята на училището, което е открито през 1972 година и както повечето спортни училища, е закрито през 1996 година. "От повече от 10 години се опитваме да възродим Спортното училище. Радвам се, че след 21 години Пазарджик отново има свое Спортно училище", каза Тодор Попов.
Директорът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова поздрави децата и родителите, които са се доверили на Спортното училище и връчи на ръководството му поздравителен адрес от Министъра на образованието Специален гост на тържеството беше първият директор на Спортното училище от 1972 г.- Борис Димитров. "Като откриваме днес училището трябва да си спомним онези дни отпреди 45 години, когато група радетели на спорта в Пазарджик се събрахме и решихме да предложим тук да има спортно училище", припомни Борис Димитров. Той препоръча да бъде създаден Обществен съвет за развитието на физическата култура и спорта  и Фонд за подпомагане на развитието на спорта. На откриването на училището пред учениците, родителите, учителите и гостите своите блестящи умения демонстрираха гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Диляна Прима" с ръководител Величка Петкова, мажоретките от "Мега" с ръководител Пепи Стойчева и танцьорите от "Чудесия" с ръководител Таня Димитрова.

010917_2.jpg
010917_3.jpg