home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител Стефан Мирев поздрави стрелчани по случай традиционния празник на града – „Стрелча 2017”

  31. 07. 2017 : 17:42:52

Празникът се отбелязва всяка година в разгара на лятото и е посветен на Илинденските чествания. Състезание по плуване на градския минерален басейн и традиционните илинденски борби се проведоха през деня по повод празника. С тържествена церемония на площад „Дружба”, жителите и гостите на Стрелча бяха приветствани от кмета на града Стойно Чачов и официалните гости уважили събитието.

310717_1.jpg„Прекрасна природа, трудолюбиви и гостоприемни домакини, минерална вода,  ароматни рози, културни и исторически забележителности. Всички тези дадености са предпоставка Стрелча да бъде притегателен център за хора от различни възрасти, които търсят съхранената българска природа, лековитите свойства на минералната вода, традиционната българска кухня.”, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев.  Той поздрави ръководството на общината и всички стрелчани за стремежа и амбицията да популяризират този красив край от нашия регион в национален и международен мащаб.
„Пожелавам Ви да бъдете все така свързани с родния край, да предавате трудолюбието и този типичен стрелчански дух на децата си. Бъдете обединени в усилията си да постигате успехи в името на Стрелча и на идните поколения.”, каза областният управител.
Празникът продължи с изпълнения на детски творчески групи при НУ „Паисий Хилендарски”, ансамбъл „Чинари” и Нелина. Празнична заря озари небето над Стрелча.

310717_2.jpg
310717_3.jpg