home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 На летовище Св. Константин се провежда двудневен празник на фолклорното изкуство

  29. 07. 2017 : 19:26:37

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и областният управител Стефан Мирев бяха специални гости на събитието. На официалната церемония присъства и народният представител Десислава Костадинова.
На летовище „Св.Константин“ край Пещера се провежда вторият Регионален събор на народното творчество. Старт на конкурсната програма, в която участват 140 индивидуални и групови изпълнители от цялата страна дадоха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и директорът на събора Николай Балабанов.

290717_1.jpg„Днешното събитие е поредното доказателство за последователната работа на община Пещера в усилията й да се развива като разпознаваема туристическа дестинация. Това е още един повод повече хора да се запознаят с богатия туристически потенциал на местността и отново да посетят местните забележителности. Затова и Министерството на туризма приветства всяка проява, която стимулира запазването и развитието на фолклорните традиции и занаятите.“, каза в приветствието си зам. министър Георгиева.
Второто издание на събора на народното творчество се провежда с подкрепата на министерство на туризма, което ще връчи и една специална награда. Специални награди ще връчат още журито, директорът на събора, ще има и награда на публиката. Освен това журито в състав: председател – Николай Балабанов, директор на конкурса, диригент  и композитор и членове д-р Бинка Добрева – народна певица, педагог и  солист на хор „Мистерията на българските гласове“,  Здравко Мандаджиев – народен певец, маестро Иванка Паунова – диригент на АНПТ Пазарджик, педагог, инструменталист и Боян Алексиев – хореограф и Светла Караджова – народна певица, ще определят носителите на и Гранд при в отделните категории.
И тази година до сцената се стига по алея на занаятите, където производители показват изработеното от тях.

290717_2.jpg