home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Одобрени са промени в списъка на общинските пътища в общините Сърница и Гоце Делчев

  04. 07. 2017 : 16:03:29

Министерският съвет допълни списъка на общинските пътища с две трасета на територията на общините Сърница и Гоце Делчев. Промените се правят по предложение на кметовете.

sarnitsa2017.jpgВ община Сърница съществуващият път ДГС Селище – Побит камък – м. Овчарниците се удължава до с. Медени поляни. С измененията общата дължина на общинските пътища в двете общини става съответно 43,116 км и 11,538 км. Пътното трасе в община Гоце Делчев е с начало републиканския път III-198, преминава през селата Добротино и Горно Спанчево и с край до регулацията на с. Попови ливади.
Промените в списъка на общинските пътища ще дадат възможност на общинските администрации да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. за отпускане на средства за техния ремонт и рехабилитация. Това ще подобри безопасността на движението и ще създаде условия за развитие на туризма и икономическия растеж в районите.
Поради промяна от края на миналата година на наименованието на с. Мусомища на с. Мосомище, се изменя и наименованието на съществуващия общински път 1-ва категория BLG1096 Гоце Делчев-Копривлен-Мосомище-Гоце Делчев.