home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Трима са новите почетни граждани на Пазарджик по случай празника на града – 21 май

  19. 05. 2017 : 16:43:34

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената сесия на общински съвет Пазарджик и поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев.
Отличията Почетен гражданин на Пазарджик бяха гласувани и връчени на тържествена церемония, която предшества Празника на Пазарджик - 21 май - Деня на равноапостолите Константин и Елена. 

jor_kojuharov.jpgЗаседанието беше открито от председателя Хари Харалампиев. В приветствието си към общинските съветници кметът Тодор Попов посочи, че през последните години всички те, независимо от политическите си и други пристрастия, които имат, правят така, че местната общност да се развива добре.
Гости на тържественото заседание бяха проф. Станислав Станилов и Николай Александров от Атака, доскорошният общински съветник и понастоящем депутат от ГЕРБ - Десислава Тодорова, Здравко Христев, бивш председател на ОбС- Пазарджик. Приветствия поднесоха  и председателите на представителни групи Таня Димитрова и Найден Шопов и народният представител Станислав Станилов.
Пред съветниците кметът Тодор Попов заяви, че респектиран от номинациите за Почетен гражданин на Пазарджик, които са на изключително достойни хора и посочи, че лично той към предложението на Комисията за избор на Почетен гражданин би искал да бъде добавена и номинацията на олимпийската ни шампионка Ренета Камберова. Макар и толкова млада, Ренета е олимпийски медалист с над 130 индивидуални отличия и 81 медала, извоювани с ансамбъла по художествена гимнастика.  "Това не е награда, това звание "Почетен гражданин" е признание за заслуги", каза още Тодор Попов.  С абсолютно единодушие общинските съветници гласуваха тази година Почетните граждани на Пазарджик да са трима - краеведът Александър Арнаудов, архитектът Георги Сарамбелиев и олимпийската ни медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова. На тримата бяха връчени почетните ленти със знака на Община Пазарджик. 
С едноминутно мълчание общинските съветници и гостите на тържественото заседание на Общинския съвет в Пазарджик почетоха паметта на проф. Лъчезар Цоцорков.