home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител приветства стажантите в МВР, които днес положиха клетва

  12. 05. 2017 : 17:38:31

Стефан Мирев присъства на тържествената церемония в ЦСПП Пазарджик. 127 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция“ положиха тържествена клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На нея присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Красимир  Ципов, заместник-главният секретар  Георги Арабаджиев, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доцент Неделчо Стойчев представители на общинската администрация, Българската православна църква, граждани и гости.


„Поздравявам ръководството на Академията и Центъра в Пазарджик, за организирането и провеждането на успешното теоретично и практическо обучение на стажантите, което е гарант за ефективната им бъдеща работа като служители в системата на МВР. На всички стажант-полицаи, които от днес нататък поемат професионалния си път в МВР, пожелавам здраве и успехи във високоотговорната им работа в Главна дирекция „Гранична полиция” и дирекция „Миграция” на МВР. Пожелавам ви да оправдаете доверието на обществото към вас като служители на реда и да изпитвате удовлетворение от работата си.”, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев

С полагането на тържествената клетва приключва 11-месечното обучение на стажантите в пазарджишкия полицейски център. Тук те са придобили знания в областта на общата и специализираната полицейска подготовка, националното и международното законодателство. След приключване на обучението си те ще бъдат разпределени в зоните за отговорност на „Гранична полиция“. Така допълнително ще се обезпечи състава на службата за още по-активно противодействие на миграционния натиск, нелегалната миграция и трансграничната престъпност.

В обръщението си към стажантите заместник-министър Ципов акцентира, че добрата и професионална екипна работа на терен гарантира не само охраната и защитата на държавната граница на Република България, но и на една стратегическа зона от външните граници на Европейския съюз. Той напомни, че това се отчита от европейските ни  партньори, тъй като именно от Република България стартира работата си новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Ректорът на Академията на МВР доцент Неделчо Стойчев поздрави лично отличниците на випуска, а за здраве и благоденствие на всички присъстващи бе отслужен водосвет.