home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 В Пазарджик беше открит поредният обновен по Национална програма за енергийна ефективност блок

  03. 05. 2017 : 19:17:11

По-рано тази вечер с  тържествен водосвет бе отбелязан краят на строителните дейности по обновяване на поредния жилищен блок в Пазарджик, саниран по Национална програма за енергийна ефективност - на ул. “Кочо Честименски ” №2,4,6.
Гост на тържеството беше областният управител на Пазарджик Златко Митрев. Той сподели радостта си от това, че националната програма за рехабилитация на жилищни блокове се изпълнява в такива темпове и посочи, че в областта 25 сгради вече са завършени и са подадени документи за още 256.


На председателя на сдружилите се съседи Венета Бабачева беше връчено удостоверение за въвеждане в експлоатация на обекта. Тя припомни, че Сдружението на собствениците там е от 2015 година, а санирането е започнало от края на август.
„Всеки край е и ново начало, нашето ново начало е пред вас. Блоковете изглеждат много по-живописно и уютно като визия в сравнение с преди 30 години, когато си закупихме жилищата. Позволявам си тази оценка, защото тя е видима и реална. Надявам се, че сред вас има хора, които си спомнят как изглеждаше всичко преди това. Ние имаме късмета да живеем в уют и топлина“, заяви Венета Бабачева. 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на сдружилите се собственици за това, че са успели да се обединят в името на общата цел блокът, а с това и Пазарджик, да изглеждат по-красиви.
„В днешния ден добавяме нов щрих в това градът да е по-приветлив и красив. Този щрих  е благодарение на вашето сдружаване и на фирмата, която извърши санирането. Радвам се, че по начин даваме възможност местни фирми да осъществяват тези дейности, като подпомагаме и местната икономика“, заяви Тодор Попов.
По повод въвеждането в експлоатация на санирания блок на ул. „Кочо Честименски“ бе отслужен водосвет за здраве на собствениците.