home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният информационен център в Пазарджик стартира национална кампания „Заедно за Европа”

  10. 03. 2017 : 16:37:28

Днес, 10 март 2017 г., стартира Национална кампания „Заедно за Европа“, която се провежда от Мрежата от информационни центъра в България. Основна цел на кампанията в цялата страна е отбелязването на три значими годишнини:
60 години Европейски социален фонд;

  • oic6_4.jpg60 години Европейски социален фонд;
  • 10 години от присъединяването на България към ЕС;
  • 6 години функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.
Екипът на ОИЦ – Пазарджик реши трите годишнини да бъдат отбелязани по следния начин:

Отбелязване на 6 години ОИЦ – Пазарджик с представители на медиите и приятели на 10 март 2017 г., в офиса на ОИЦ – Пазарджик;
През изминалите години офисът на ОИЦ – Пазарджик беше посетен от 3 212 човека. Екипът успя да организира 234 събития /информационни срещи, пресконференции, кампании и др./ в Пазарджишка област, на които присъстваха 5 027 участника. Всички те бяха отразени в 467 публикации от местните медии.

Отбелязване 10 години България в ЕС;
Отбелязване на 10 г. България в ЕС ще се проведе на 25 април 2017 г. в Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ Пазарджик, в която ще бъде създаден Коридор на Европа. В него ще бъдат изложени знамената на всички страни, членки на ЕС, и кратка информация с датите на присъединяване към ЕС, обща площ, столица, официален език и др.

oic6_1.jpgОтбелязванe 60 години Европейски социален фонд;
В периода от 25 април до 17 май 2017 г. ще се проведе конкурс на тема „Успешна човешка история чрез Европейски социален фонд“. Идеята е участниците да бъдат провокирани да напишат кратък разказ (до 1 страница) за успешна човешка история, с подкрепата на Европейския социален фонд, който е имал положително въздействие, след като е финансирал или в момента финансира проекти по оперативните програми. Условията за участие и награден фонд ще бъдат обявени на 25 април 2017г.

Заключително събитие „Заедно за Европа“ на Мрежата от 28 информационни центъра в гр. Габрово;
Всяка година в града на хумора се провежда шарен карнавал около Деня на Габрово, в който Мрежата от информационни центрове ще се включи в периода 20 – 21 май 2017 г. с обща картина, изработена от режисьора на Карнавала. Освен тържественото шествие с огромната котка-символ на града се провеждат различни конкурси, изложби и концерти.

oic6_3.jpg