home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Заместник областният управител Георги Милчев прие представители на сдружение Казашки Съюз на България

  07. 03. 2017 : 20:54:46

Пазарджик е третият град в България, където сдружение Казашки съюз на България има структура. На срещата със заместник областния управител Георги Милчев присъстваха журналистът Наталия Лисенкова, която е  заместник - атаман на Окско-Донския окръг на Международната организации по съдействие на възраждането на казашката общност „ВЕЛИКОЕ БРАТСТВО КАЗАЧЬИХ ВОЙСК“и представителите на сдружението за Пловдив и Пазарджик – Елена Енева и Мирослав Василев.

070317.jpgКазашки съюз на България бе основан на 19 ноември в Кърджали. Той е част от Международната организация за съдействие на въоръженото казачество – Велико братство на казашките войски”. Организацията си поставя за цел да превърне казачеството в най-ефективната миротворческа неправителствена формация в света.
По време на срещата в областна администрация, бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в сферата на културата, образованието и туризма. Георги Милчев представи накратко общините в региона, културните и исторически забележителности, които са предпоставка за развитието на туризма. Поклонническия и исторически туризъм, социална, спортна и образователна дейност са акценти в програмата на сдружение Казашки Съюз на България. За изпълнение на тези дейности в организацията са сформирани експертни съвети. Заместник областният управител Георги Милчев подари на Наталия Лисенко рекламен филм за област Пазарджик и илюстровано издание на книгата „Високи Западни Родопи”.