home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Пазарджик е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/

  28. 03. 2018 : 13:35:46 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което ще се проведе на 29.03.3018г. /четвъртък/, от 11.00ч. в х-л „Форум“ гр. Пазарджик. В заседанието ще участва заместник - министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която ще представи вариантите за ново райониране и основните мотиви за промяна на районите от 

 Петър Белчев участва в международна конференция посветена на пътната безопасност

  27. 03. 2018 : 17:00:46 |

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков откри международната конференция "Пътна безопасност: Нови технологии и добри световни и европейски практики". В събитието взе участие заместник областният управител на Пазарджик Петър Белчев. Приветствие поднесоха още зам. министрите на транспорта и вътрешните работи Ангел Попов и Стефан Балабанов, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура"- инж. Дончо Атанасов и вицепрезидентът на Международната пътна федерация - д-р Уилям Соуел.

 Регионална програма за заетост и обучение 2018 ще осигури заетост на 93 безработни лица в област Пазарджик

  26. 03. 2018 : 17:41:16 |

Заместник областният управител Петър Белчев председателства заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, което се проведе днес в областна администрация Пазарджик. На заседанието присъстваха директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Пловдив – Мария Георгиева, ръководителите на Бюрата по труда в област Пазарджик, Инспекция по труда, представители на общините, на организации на работодатели и на синдикатите. 

 Областният управител приветства победителите в конкурса посветен на Световния ден на водата – 22 март

  23. 03. 2018 : 16:12:32 |

Изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Снежина Динева връчи благодарствени плакети на областния управител Стефан Мирев и  ръководителите на всички институции участвали в организацията за провеждането на празника на Водата в гр. Пазарджик. „Благодаря на всички участници в конкурса.

 Пазарджик ще отбележи Световния ден на водата под мотото „Водата –живот, емоция, стихия“

  21. 03. 2018 : 17:17:06 |

Събитието се организира под патронажа на областния управител Стефан Мирев.
 „Напоителни системи“ ЕАД клон Тополница организира събитие по повод честването на Световния ден на водата. На 22 март от 16.00ч. в Голямата зала на Младежки дом Пазарджик, ще бъдат връчени наградите от провелия се регионален ученически конкурс, в който взеха участие ученици от област Пазарджик, под надслов „Водата – живот, емоция, стихия“. Конкурсът е под патронажа на областния управител Стефан Мирев и със съдействието на Община Пазарджик, РУО Пазарджик, РИОСВ Пазарджик, ОД „Земеделие“ РЗИ Пазарджик и ВиК Пазарджик.

 Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация стартира днес.

  21. 03. 2018 : 15:55:49 |

По програмата са обявени 1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления. Най-много са стажовете, обявени в направления: Икономика (394), Право (145), Администрация и управление (140), Архитектура, строителство и геодезия (64) и Информатика и компютърни науки (47).

 Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Пазарджик дискутира състоянието на пешеходните пътеки и пътния травматизъм

  20. 03. 2018 : 17:16:25 |

  Доклад за състоянието на безопасността на движението в област Пазарджик през 2017 година и мерки за нейното подобряване през 2018 година, прие днес на свое заседание Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в  област Пазарджик. Заместник областният управител Петър Белчев представи резултатите от извършените проверки на пешеходните пътеки в областта. Пет общини на територията на областта нямат проблем с маркировката на пътищата и пешеходните пътеки в градовете и населените места.

 Актуализиран е областният регистър на военните паметници. Набират се дарения за изграждане на паметник на военните кореспонденти в Пазарджик.

  20. 03. 2018 : 15:09:33 |

На заседание на Областната комисия „Военни паметници“, председателствано от зам. областният управител Петър Белчев, беше обсъден и приет актуализираният вариант на Областен регистър на военните паметници в област Пазарджик. В заседанието участваха експертите от Министерство на отбраната – Радослав Симеонов и Илияна Дамянова, представители на общините, музеите от региона,  Военно окръжие II степен Пазарджик, военно-патриотични  съюзи и неправителствени организации.

 Стартира нов международен проект с партньорство на Областна администрация Пазарджик

  19. 03. 2018 : 17:07:45 |

Областна администрация Пазарджик е партньор в одобрен проект по програма ИНТЕРЕГ Европа на ЕС за междурегионално сътрудничество. REGIONS4FOOD се ръководи от Регионалното министерство на земеделието, рибарството и развитието на селските райони на Андалусия-Испания, наш партньор и координатор по успешно приключил проект Ruraland по програма Интерег IVC. 

 Отворени са всички 7 процедури за близо 200 млн. лв. по подмярка 7.2. от ПРСР

  14. 03. 2018 : 14:19:32 |

Днес, 14 март 2018 г. стартира последната седма процедура за прием на проектни предложения по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 Отворени врати за проекти към програмата на Европейска столица на културата.

  12. 03. 2018 : 11:35:17 |

Фондация „Пловдив 2019“ кани организации, независими артисти и куратори от цялата страна да се включат в информационна среща по Отворена покана за „Малки проекти“ и да станат част от програмата на Европейска столица на културата. Отворените врати ще се състоят на 14.03.2018 (сряда) в Младежки център - Пловдив и ще продължат от 12:00ч. до 18:30ч. 
Отиди на страница   <<        >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg