Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 105 години от обявяването на Балканската война отбелязаха на връх Велийца

  02. 10. 2017 : 15:34:15 |

С поклонение на връх Велийца, на 1 октомври бе отбелязана 105-тата годишнина от началото на Балканската война и участието на  42 храбри български войни от 39 пехотен Пловдивски полк и 27 Чепински полк в първия ден сраженията. Областният управител Стефан Мирев присъства на възпоменателното събитие организирано от община Велинград и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Ротари клуб“ гр. Велинград, кметство Кръстава,   Общобългарска фондация „Св. Георги Победоносец“ гр. Якоруда.

 Областният управител връчи дипломите на абсолвентите от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пазарджик

  30. 09. 2017 : 19:39:00 |

150 магистри и бакалаври получиха днес дипломите си за висше образование от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пазарджик. Това се случи на тържествена церемония във филиала на ВУАРР.

 Областният управител Стефан Мирев присъства на приема, даден от Генералния консул на Република Турция в Пловдив – Хюсейин Ергани

  30. 09. 2017 : 16:56:42 |

Генералният консул на Република Турция в Пловдив – Хюсейин Ергани, даде прием в чест на турската делегация, участваща на 73-я Международен панаир. Събитието  се проведе в Резиденцията на Генералното консулство на ул. „Филип Македоски“.  Специално за събитието дойде Посланикът на Република Турция в София – Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Сред официалните гости бяха областните управители на Пазарджик и Смолян – Стефан Мирев и Недялко Славов, зам. областният управител Евелина Апостолова,

 Стефан Мирев поздрави 95-годишния ветеран от войните Костадин Ваклев

  29. 09. 2017 : 15:47:21 |

 В залата на Военен клуб гр. Пазарджик, днес се състоя тържественото отбелязване на 95-годишния юбилей на Костадин Ваклев – ветеран от Втората световна война. Областният управител Стефан Мирев присъства на тържественото събитие по покана на Областния съвет на съюза на ветераните от войните в България.

 Областният управител Ст. Мирев: Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства

  28. 09. 2017 : 16:41:23 |

За мен, като представител на държавата в област Пазарджик, е изключително важно да работим както за привличане на инвестиции, така и за създаване на работни места, за развитие на икономиката, а по този начин ще задържим и младите хора в област Пазарджик. Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства не само на територията на областта, но и в цялата страна. От това, което чух, съм изключително доволен и с позитивни очаквания. Така областният управител Стефан Мирев обобщи резултатите и впечатленията си от работната среща при посещението на турска бизнес делегация в Областна администрация - Пазарджик. Делегацията бе водена от Генералния консул на Република Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани.

 Турска бизнес делегация ще посети Областна администрация Пазарджик

  27. 09. 2017 : 11:30:49


Областният управител Стефан Мирев ще бъде домакин на посещението на турска бизнес делегация, което ще се състои утре 28.09.2017г., /четвъртък/ от 10.00ч. в Областна администрация Пазарджик. Делегацията ще бъде водена от Генералния консул на Република Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани. В състава й са включени представители на българо-турската търговско индустриална камара, на турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Турция и представители на  търговски камари от различни региони на Република Турция.
[ Прочети още ... ]

 Пазарджик почете 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България

  22. 09. 2017 : 14:37:27 |

Областният управител Стефан Мирев и заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на официалната церемония по издигане на националния трибагреник  и тържественото отбелязване в областния град на 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

 Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва почете официално Деня на независимостта.

  22. 09. 2017 : 14:32:41 |

Областният управител Стефан Мирев бе гост на събитието в местността „Добра вода“

Над 200 членове на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва се събраха днес в местността „Добра вода“, където се провежда VII-мия събор на организацията. Събитието е посветено на 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Официалната церемония започна с посрещане на знамената на областната и общинските организации под звуците на националния химн и химна на българската армия.

 Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествена клетва в ЦСПП Пазарджик

  21. 09. 2017 : 16:37:21 |

С тържествена церемония стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положеха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Михаил Златанов, директорите на центровете за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов. 

 Деца и юноши премериха сили в състезанието по спортен риболов на водоема край пазарджишкото село Звъничево

  18. 09. 2017 : 18:21:04 |

Под патронажа на областния управител Стефан Мирев, се проведе второ за годината състезание по спортен риболов с участието само на деца и юноши, които заявиха желание да се организира втори турнир след проведения традиционен на същия водоем в края на м. май.

 Доброволци, организации и фирми участват в отбора на област Пазарджик в седмата поредна кампания „Да изчистим България заедно“ 2017

  16. 09. 2017 : 20:41:05 |

5154 доброволци почистиха днес 197 замърсени места в област Пазарджик

От рано тази сутрин до късните следобедни часове на деня, продължиха акциите по почистване на територията на област Пазарджик, която за седма поредна година се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно“ 2017г. През тази година кампанията преминава под мотото „Играем чисто! България един отбор“.
Отиди на страница   <<        >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg