Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител даде старт на пожаро-техническо учение с участието на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик

  22. 11. 2017 : 16:55:23 |

В Пазарджик се провежда мащабно пожаро-тактическо учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система. В занятието са ангажирани екипи от РДПБЗН и РСПБЗН в Пазарджик,  сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив, доброволното формирование в областния град, Районното управление в Пазарджик, „Спешна помощ”, „Български червен кръст”, РИОСВ, общинската администрация, местният клон на „Напоителни системи” и представители на частни фирми ангажирани с предоставяне на тежка техника. 

 Десет години от членството в ЕС, предстоящото председателство на Съвета на ЕС и Денят на християнското семейство отбелязаха в с. Юнаците

  21. 11. 2017 : 17:04:00 |

НЧ „Хаджи Найден Йованович“ с. Юнаците беше домакин на събитие по повод Деня на християнското семейство. Концертът в празнично украсената зала беше посветен и на 10-та годишнина от присъединяването на България към ЕС, предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС през 2018г. 

 19 ноември /неделя/ 2017 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

  17. 11. 2017 : 17:01:00 |

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.
През 2017 година календарният ден за възпоменание е 19 ноември. 

 Заместник областните управители присъстваха на тържествената церемония по полагане на клетва в ЦСПП Пазарджик

  17. 11. 2017 : 16:22:44 |

110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положеха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Михаил Златанов, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, , директорът на центъра в Пазарджик комисар Стоян Зайков. 

 Толерантност, 10 години в ЕС и предстоящото председателство на Съвета на ЕС бяха акцентите в концерта в НЧ „Развитие“ гр. Пещера

  17. 11. 2017 : 16:12:15 |

В Деня на толерантността Пещера бе домакин на концерт, посветен на 10 години от членството на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Мероприятието бе инициирано от Областния управител Стефан Мирев, l изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 В Лесичово се проведе поредната среща-дискусия посветена на предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС

  17. 11. 2017 : 16:00:50 |

Изложба от рисунки посветени на 10-та годишнина от членството на България в ЕС подредиха учениците от община Лесичово във фоайето на НЧ „Отец Паисий“, където се проведе поредната среща-дискусия по повод предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018г. 

 Областният управител присъства на състезанието „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

  16. 11. 2017 : 18:59:07 |

Пазарджик има честта да бъде домакин на поредната спортна проява от кампанията „Спортът е по- добрия начин децата да пораснат“ – инициатива на главна дирекция „Национална полиция”, осъществявана с подкрепата на Съюза на пивоварите в България. Резултатът от това сътрудничество са поредица от спортни състезания, в изпълнение на приоритетите и целите заложени от Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016 - 2018г. 

 Прецизира се нормативната уредба за организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия

  15. 11. 2017 : 18:20:09 |

Правителството одобри промени в две наредби, с които се доразвива и прецизира нормативната уредба за дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия.
В Наредбата за реда за създаване и организиране на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях се регламентира възможност, освен общините, и юридическите лица да създават доброволни формирования за своя сметка.

 Областна администрация проведе второто публично събитие по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС

  10. 11. 2017 : 14:42:10 |

С изпълнение на „Одата на радостта“ и „Къде си вярна ти любов народна“, учениците Цветелина и Стойко от Центъра за подкрепа за личностното развитие – гр. Панагюрище, поставиха началото на срещата-дискусия посветена на 10-годишнината от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Учители, ученици, земеделски производители, граждани на общините Панагюрище и Стрелча препълниха малката зала на Театър Дом-паметник в гр. Панагюрище, в която се проведе второто публично събитие в област Пазарджик, част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 Общини и институции докладваха на областния управител готовността си за предстоящия зимен сезон

  09. 11. 2017 : 15:20:57 |

Областният управител Стефан Мирев проведе днес разширено заседание на Областния щаб за защита при бедствия. Представители на общините в областта и ръководители на държавни институции, докладваха готовността си за предстоящия зимен сезон, в изпълнение на Заповед на областния управител за предприемане на превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през есенно-зимния сезон 2017/2018 г. на територията на област Пазарджик.

 В Пазарджик отвори врати Стрелбищен комплекс "КРЕЗ Армъри"

  08. 11. 2017 : 16:15:34 |

    Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване в комплекс „Крез“ гр. Пазарджик. Стрелбищният комплекс е най-новият обект от Хипермаркет КРЕЗ. Комплексът разполага със закрито стрелбище, оръжеен магазин, работилница, зала за обучения и медицински кабинет на обща площ от 940 кв.м.
Закритото стрелбище е изградено от 2 тира с общо 8 стрелкови коридора с дистанция от по 50 м и 25 м. Всеки коридор има отделен монитор, който отчита резултатите. За провеждането на състезания и обучения има специални съоръжения, имитиращи прегради и препятствия.
Отиди на страница   <<        >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg