home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Празнично шествие озари Пазарджик на 24 май.

  24. 05. 2018 : 21:27:54 |

Заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев участваха в празничното шествие по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

 Стефан Мирев посрещна клуба на учителите пенсионери в Пазарджик.

  23. 05. 2018 : 15:16:58 |

В навечерието на 24 май-Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, областният управител проведе традиционната си среща с клуба на учителите-пенсионери от Пазарджик.

 Днес Пазарджик празнува

  21. 05. 2018 : 23:59:00 |

За 32-ри път Пазарджик празнува Празника на града. Областният управител присъства на тържествената литургия в църквата "Св. Св. Константин и Елена" и се включи в литийното шествие от едноименния храм до площад "К. Величков". Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Йордан Кожухаров присъстваха и на официалното откриване на празника, което започна с издигане на знамето на Пазарджик от кмета на града Тодор Попов. 

 Йордан Кожухаров участва в тържественото заседание на Общински съвет Пазарджик

  17. 05. 2018 : 17:23:42 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров бе сред официалните гости на днешното тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик, по повод предстоящия празник на града 21 май – денят на Светите равноапостоли Константин и Елена.

 Областният управител присъства на откриването на нова производствена база на фирма РАИС

  17. 05. 2018 : 17:00:48 |

 Нова производствена база откри в Пазарджик водещата машиностроителната компания РАИС. Промишленото предприятие разширява дейността си на нов терен, който се намира в близост до сегашната производствена база на РАИС. Инвестициите в разширяване на производствените мощности възлизат на 8 600 000 лв. Новото предприятие е изградено на 3800 кв.м. разгърната застроена площ в новообособен промишлен район. Изградени са два цеха, шоурум и административна сграда със зали за обучения и повишаване на квалификация на персонала. В момента са разкрити 40 нови работни места, а общо в двете бази на предприятието работят 140 човека. 

 142 години Априлска епопея в град Батак

  17. 05. 2018 : 10:44:23 |

Областният управител участва в тържествата, посветени на 142г. от Априлската епопея в град Батак. Стефан Мирев присъства на тържествената заря-проверка и поднесе венец в църквата " Света Неделя". 

 Асоциацията по ВиК в област Пазарджик проведе извънредно общо събрание

  16. 05. 2018 : 16:19:17 |

Областният управител Стефан Мирев проведе днес извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК в област Пазарджик. Управителят на ВиК Пазарджик инж. Атанас Узунов, представи изготвените от ВиК оператора План за опазване на околната среда и Плана за действие на дружеството при аварии. 

 Стартира втори етап на най-мащабните ремонтни дейности в сферата на образованието в Панагюрище

  14. 05. 2018 : 16:08:30 |

Областният управител Стефан Мирев, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, директорът на ДГ „Звънче“ Мария Рендакова и представителят на фирмата-изпълнител „ГБС-Пловдив“ АД г-н Тодор Насташков направиха символичната „първа копка“, с която бе поставено началото на втори етап на ремонтните дейности по най-мащабния в сферата на образованието в Панагюрище проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции” по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

 Брацигово отбеляза 142 от Априлската епопея.

  12. 05. 2018 : 13:17:45 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествата и поднесе венец пред паметника на Васил Петлешков в парк "Априлци". Събитията от април 1876-та бяха представени в историческа възстановка на площад "Синджирли бунар". В памет на загиналите Априлци, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна панихида. На площад "Централен" се състоя тържествена заря-проверка. Президентът на Р България Румен Радев прие строя, поздрави почетните роти на 4-ти артилерийски полк - Асеновград и произнесе тържествено слово към жителите и гостите на Брацигово. 

 Областният управител награди победителите в конкурса „Професионалист на годината“ на професионалистите по здравни грижи

  11. 05. 2018 : 17:03:22 |

С химна на медицинските сестри започна церемонията по награждаване на тазгодишните носители на приза „Професионалист на годината“, който се организира то Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/.

 ДАМТН e извършила над 90 проверки на язовири на територията на Пазарджик от началото на 2017 г.

  10. 05. 2018 : 16:51:06 |

От началото на 2017 г. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е извършила 92 проверки на язовири на територията на област Пазарджик, съвместно с Комисията за обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени. Това стана ясно на днешната среща между председателя на агенцията Петър Горновски и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. На нея присъстваха и главният директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Мима Чалева и началникът на регионален отдел „Южна Централна България“ на дирекцията ген. Йордан Кюмюрджиев.
Отиди на страница   <<        >>