Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Със Заповед на Областния управител е определен пожароопасен сезон в горските територии на областта

  05. 04. 2017 : 13:01:40 |

Със заповед на областния управител на Пазарджик Златко Митрев е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Пазарджик периода от 10.04.2017 г. до 31.10.2017 г.  Заповедта е издадена на основание Закона за горите, по предложение на Директора на регионална дирекция по горите Пазарджик и във връзка с опасността от възникване на горски пожари и запалвания в земеделски земи и горски територии.

 Регионалният съвет за развитие подкрепи решението на Областния съвет за развитие за безвъзмездно управление от община Брацигово на минералната вода в града

  31. 03. 2017 : 14:20:20 |

Въпросът бе поставен на обсъждане на заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в гр. Смолян. Заместник областният управител на Пазарджик Стефан Мирев представи решението на Областния съвет за развитие, прието на заседание на съвета през м. февруари в гр. Брацигово.

 До средата на годината ще бъде завършена цялата жп линия Септември – Бургас

  30. 03. 2017 : 17:07:52 |

Областният управител Златко Митрев присъства на официалната церемония за откриване на позиция 3 от проект „Модернизация на железопътната отсечка Септември-Пловдив”

 Стартира изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане“ с бенефиц

  30. 03. 2017 : 10:52:33 |

В началото на месец февруари 2017 г. Агенция за социално подпомагане (АСП) стартира изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане“ по Оперативно програма „Развитие на човешките ресурси „2014-2020 г. финансиран съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с регистрационен номер BG05M9ОP001-3.006.

 Заявление за обезщетение за безработица ще може да се подават електронно

  29. 03. 2017 : 16:48:55

Правителството прие промени в още седем наредби, с които се намалява административната тежест

Заявление за отпускане на обезщетение за безработица ще може да се подава по електронен път. Това предвиждат промени в Наредбата за отпускане и изплащане на обезщетения за безработица, които бяха одобрени от правителството. Промяната ще облекчи безработните да ползват осигурителни права. За подаване на заявление по интернет ще се ползва квалифициран електронен подпис или персонален идентификационен код. 
[ Прочети още ... ]

 Предстоящо заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  28. 03. 2017 : 18:10:17

На 30 март 2017 г. в Областна администрация - Смолян ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район под председателството на  г-н Момчил Караиванов, Вр. и. д. Областен управител на област Смолян. На него ще присъстват представители на министерства, областните управители на областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикатите, както и представители на академичните среди.
[ Прочети още ... ]

 Заседава Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси

  22. 03. 2017 : 17:11:18 |

Под председателството на зам. областният управител Георги Милчев, Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси проведе първото си заседание за 2017г. Присъстваха представители на държавни институции, на общински администрации и неправителствени организации работещи в сферата на интеграционната политика.

 Бюлетините за предстоящите парламентарни избори пристигнаха в областна администрация Пазарджик

  21. 03. 2017 : 12:05:00 |

272 900 бюлетини за предстоящия парламентарен вот на 26 март, 2017 г., пристигнаха в Областна администрация Пазарджик. Броят им е определен съгласно предварителния брой на избирателите от област Пазарджик от 247 788 души, завишен с 10 %. 

 Успешният старт на проекта за дуално образование в Панагюрище бе представен пред министрите на икономиката и на образованието и науката

  16. 03. 2017 : 18:02:32 |

   Министрите на икономиката доц. Теодор Седларски и на образованието и науката проф. Николай Денков посетиха минната компания „Асарел-Медет” АД и гр. Панагюрище. По време на обиколката министрите бяха придружавани от областния управител на област Пазарджик Златко Митрев и изпълнителното ръководство на компанията. Цел на посещението бе да се представи успешния старт на проекта за дуално образование,

 Нови работни места ще бъдат разкрити по Регионална програма за заетост и обучение в област Пазарджик

  16. 03. 2017 : 10:32:12 |

  Oблacтнaтa ĸoмиcия пo зaeтocт проведе заседание във вpъзĸa c paзpaбoтвaнe нa Peгиoнaлнa пpoгpaмa зa зaeтocт  и обучение пpeз 2017 гoдинa. В заседанието участваха директорът на Регионална служба по заетостта Пловдив Мария Георгиева, директорите на петте Бюра по труда в областта, представители на общините, на синдикатите и на организации на работодатели.  Главният секретар на областна администрация Светлан Карталов представи проект на Методиката за оценка и подбор на проектни предложения за включване в Регионална програма за заетост и обучение на кадри от областта.

 ЦИК проведе дистанционно обучение на РИК Пазарджик

  13. 03. 2017 : 20:06:16 |

 Членовете на Обучителното звено на ЦИК проведоха днес дистанционно обучение на РИК  Пазарджик, и представители на областната, общинските администрации в областта и други институции и участници в изборния процес по предварително оповестен график и утвърдена програма. 
Отиди на страница   <<        >>