home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Стефан Мирев подкрепя предложенията на ловните сдружения от региона за промени в Закон за лова и опазване на дивеча.

  19. 11. 2018 : 15:21:00 |

По покана на председателя на СЛРД "Сокол 1893" Пазарджик Евгени Абаджиев, Областният управител Стефан Мирев участва в работна среща по повод предстоящите промени в Закона за Лова и Опазване на Дивеча. На срещат присъстват народни представители от област Пазарджик - Димитър Гечев, Десислава Тодорова, Десислава Костадинова, Даниела Малешкова, Надя Клисурска и проф. Станислав Станилов. В дискусията ще се включат и председателите на Ловно-рибарските сдружения от Панагюрище, Велинград, Септември, Пещера и Батак. 

 Областната комисия по безопасност на движението обсъди Мерки за подобряване безопасността на движение до 2020г.

  16. 11. 2018 : 16:01:47 |

В началото на заседанието зам.-областният управител Петър Белчев акцентира върху отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Той се отбелязва всяка трета неделя на м. ноември, тази година денят е 18 ноември. „Нека направим така, че повече хора да се замислят за рисковете, които ни придружават като участници в движението. Нека ние като институции, организации и участници в движението по пътищата дадем своя принос за намаляване на жертвите и чрез правомощията, които имаме да работим активно в тази насока“, каза заместник областният управител Петър Белчев. Денят ще бъде отбелязан в община Пещера, където ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия. 

 Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МЗГХ за разплащане на доставени противоградови ракети

  14. 11. 2018 : 16:16:28 |

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 4 374 000 лв. по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2018 година за разплащане на доставени противоградови ракети. 

 Информационна среща за земеделските стопани проведе МЗХГ в Пазарджик.

  12. 11. 2018 : 11:53:59 |

Информационна среща за земеделските стопани проведе МЗХГ в Пазарджик. В събитието участваха зам. - министърът на МЗХГ д-р Лозана Василева, народният представител и зам. председател на Комисията по земеделие в НС Димитър Гечев, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, директорът на ОД "Земеделие" Пазарджик Стоян Траянов. На срещата присъстваха земеделски стопани от целия регион, тя се състоя в голямата зала на Младежки дом Пазарджик и е част от информационната кампания на МЗХГ в подкрепа на земеделските производители.

 Областният управител върна решението на Общински съвет Пазарджик за промяна собствеността на училището в село Црънча

  10. 11. 2018 : 20:39:11 |

Областният управител Стефан Мирев върна за ново обсъждане решението на Общински съвет Пазарджик за промяна собствеността от публична в частна на училището в Пазарджишкото село Црънча. Стефан Мирев присъства на общоселското събрание, организирано във връзка с недоволството на местните жители срещу решението на Общински съвет Пазарджик. Областният управител цитира мотивите, поради които решението е незаконосъобразно, връща се за ново обсъждане и следва да бъде преразгледано от Общински съвет Пазарджик. 

 Институциите докладваха на Областния управител готовността си за зимния сезон 2018/2019 г.

  08. 11. 2018 : 16:00:48 |

Планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия проведе днес областният управител на Пазарджик Стефан Мирев.Разчитам на Вашата експертиза и компетентност, които сте доказали във времето. Изключително важно е да координираме действията си като ръководители и представители на институции, така че да осигурим нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през зимния сезон на територията на област Пазарджик“. Това каза областния управител по време на заседанието на Областния щаб за защита при бедствия и взаимодействие с националния щаб. Доклади за предприетите превантивни мерки за предстоящия зимен сезон представиха ръководители на институции и представители на общините в региона. 

 Йордан Кожухаров участва във Втората годишна среща на областните управители в Европейската комисия и Комитета на регионите

  07. 11. 2018 : 17:20:50 |

Заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров участва в двудневно работно посещение в Централата на Европейската комисия в Брюксел. Визитата се организирана от Представителството на Европейската комисия в България и в нея участваха областни и заместник областни управители от цялата страна. 

 Нови изкуствени неравности и пешеходни пътеки ще бъдат изградени по ул. „Юндолска“ в град Велинград.

  07. 11. 2018 : 17:12:10 |

Въпросът за обезопасяване на третокласен път II-84, преминаващ през улица „Юндолска“ в гр. Велинград беше поставен от граждани по време на днешната изнесена приемна на областния управител Стефан Мирев във Велинград. Новите седем изкуствени неравности и 11 бр. пешеходни пътеки ще бъдат поставени върху платното за движение. Община Велинград е първата в областта с одобрен и съгласуван проект за организация на движението пред Областно пътно управление Пазарджик. 

 Ученически гвардейски отряд от гр. Батак получи знамето си на официална церемония.

  02. 11. 2018 : 16:17:46 |

В град Батак се проведе тържествена церемония по връчване на знаме на 5-ти ученически гвардейски отряд от ОУ "Отец Паисий". Заместник областният управител Йордан Кожухаров бе сред официалните гости на събитието, което се организира от асоциация "Докосни дъгата" с подкрепата на Президентството и Министерство на отбраната.

 В Деня на народните будители в Пазарджик беше открит паметник на Захари Стоянов

  01. 11. 2018 : 15:35:26 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената церемония в гр. Пазарджик по откриването на новопостроеният паметник на големия български революционер, политик, журналист и писател Захари Стоянов. 

 

  01. 11. 2018 : 10:38:18

mirev2018.jpg

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 Поздравявам Ви по случай 1 ноември – Ден на народните будители. Празник на духовността, на българския борчески дух, на националното ни самочувствие.

 Ден, в който почитаме делото на нашите първоучители, просветители и духовни водачи, които със слово и дела през вековете са опазили българската духовност, език и култура!

 Днес отдаваме признателност и на всички съвременни будители - учители, културни и просветни дейци, самодейци, читалищни секретари, журналисти и общественици, които будят и привличат младите хора в света на познанието и науката, традициите и обичаите, историята и духовността. Носете и занапред в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие!


  Нека пазим буден българския дух, за да пребъде България!

СТЕФАН МИРЕВ
Областен управител
Отиди на страница   <<        >>