home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител Стефан Мирев проведе изнесена приемна в гр. Пещера

  11. 10. 2018 : 17:12:38 |

За неотложен ремонт на републиканския път Пазарджик-Радилово-Пещера настоява кметът на Пещера Николай Зайчев. На този етап за пътя са предвидени само частични ремонти. Въпросът бе коментиран по време на изнесената приемна на областния управител Стефан Мирев, която се проведе днес в община Пещера. От своя страна кметът на с. Радилово Благой Харизанов алармира за некачествени ремонти при изпълнение на проекта за воден цикъл през 2013г. и постоянните аварии на водопроводната мрежа в селото.  На места тротоарите от двете страни на главната улица в Радилово са почти непроходими и това принуждава хората да се движат по пътното платно, което създава предпоставки за ПТП. 

 Стефан Мирев подкрепя искането на жителите на с. Бяга за изграждането на изкуствени неравности на републиканския път в населеното място.

  10. 10. 2018 : 17:06:02 |

Кметът на село Бяга Боряна Кънева и група местни жители връчиха искане на областния управител Стефан Мирев за изграждане на три изкуствени неравности на Републиканския път III-375, преминаващ през село Бяга, община Брацигово. На обособените пешеходни пътеки преминаването е почти невъзможно и зачестяват случаите на предпоставки за ПТП. В близост до посочения път се намират училището и детската градина. Искането е подкрепено с подписка на жителите на с. Бяга. 

 Поклон пред паметта на героите на връх Велийца. Заместник областният управител Йордан Кожухаров поднесе венец в знак на признателност.

  08. 10. 2018 : 16:45:49 |

По повод боевете при връх „Велийца“ и във връзка със 106 годишнината от освобождение на този край на Родината, Областният съвет на СОСЗР в Пазарджик под патронажа на Областния управител Стефан Мирев организира автопоход и възпоменателно тържество в подножието на връх „Велийца“.

 Областният управител Стефан Мирев участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район в Хасково.

  04. 10. 2018 : 16:48:05 |

На 3 октомври 2018 г. в Областна администрация Хасково се проведе заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. В заседанието участваха, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на министерства, на синдикални и браншови организации, представители на Световна банка и др.

 Областният управител стартира изнесени приемни за гражданите на област Пазарджик. Първите две са в Брацигово и Пещера

  02. 10. 2018 : 15:56:18 |

Областният управител Стефан Мирев стартира провеждането на изнесени приемни дни за гражданите на област Пазарджик. Приемните ще се провеждат по график във всяка община на областта. 

 125 години от създаването си отбелязва днес Ловно-рибарско Сдружение "Сокол 1893" - Пазарджик.

  30. 09. 2018 : 14:14:38 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на събитието, което се провежда в местността "Писковец". Мирев отправи поздрав към членовете на Сдружението и всички гости на празника. 

 Стефан Мирев връчи дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на ВУАРР Пазарджик

  28. 09. 2018 : 17:33:30 |

Областният управител Стефан Мирев и заместник областният управител Йордан Кожухаров бяха гости на тържествената церемония по дипломиране на Випуск 2018 във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Пазарджик. 

 Откриха ремонтираната сграда на ПГСС „Царица Йоанна“ в град Пазарджик

  27. 09. 2018 : 13:30:13 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на официалната церемония по откриване на реновираната сграда на Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йонна“ в град Пазарджик. 

 Откриха официално реновираната сграда на ОДМВР Пазарджик

  25. 09. 2018 : 16:50:53 |

Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Петър Белчев присъстваха на официалната церемония пред сградата на ОДМВР Пазарджик

Министър Младен Маринов благодари на кмета на Пазарджик за избрания приоритет да бъде санирана сградата на полицията. Той изрази убеждението си, че всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, възвръща много повече стойността си, тъй като сигурността е една от основните потребности на всеки човек. В този смисъл той пожела позитивна енергия на служителите на ОДМВР-Пазарджик, които в крайна сметка със своя труд обслужват гражданите, обществеността, а на хората да се чувстват сигурни и удовлетворени от работата им. 

 Стефан Мирев бе гост на осмия събор на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в област Пазарджик

  23. 09. 2018 : 14:44:14 |

Областният управител Стефан Мирев поздрави Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва по повод осмия събор на организацията. Събитието е посветено на 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Членове, симпатизанти, гости се събраха в местността "Добра вода". Официалната церемония започна с посрещане на знамената на областната и общинската организации под звуците на националния химн и химна на българската армия. 

 В Европейския ден без загинали на пътя Областната комисия по безопасност на движението по пътищата отчете спад на ПТП за първото полугодие на 2018г.

  19. 09. 2018 : 16:48:14 |

Да бъдем отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата, за да постигнем общата цел и да няма загинали при пътни инциденти.  Повече информираност, контрол и споделена отговорност на всички участници в движението
Отиди на страница   <<        >>