home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Митрополит Николай освети нов християнски кръст край с. Величково

  20. 07. 2018 : 15:31:19 |

На Илинден областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената архиерейска света литургия, отслужена от Пловдивския митрополит Николай по повод храмовия празник на църквата в с. Величково, община Пазарджик. 

 Областната епизоотична комисия заседава извънредно във връзка с болестта Африканска чума по свинете

  18. 07. 2018 : 15:56:15 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров председателства заседанието на Областната епизоотична комисия, на което представи Заповеди 11-1225/06.07.2018 г. и 11-1226/06.07.2018 г. на Изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) в Република Румъния и опасността от навлизане на болестта на територията на Република България. Началникът на отдел „Здравеопазване на животните“ от ОДБХ д-р Атанас Бютюнев запозна членовете на епизоотичната комисия със спецификата на заболяването, което възниква през 2006 г. в редица европейски държави. Заболяването е остро заразно, предава се от животно на животно. 

 В Пазарджик отбелязаха 181 години от рождението на Апостола.

  18. 07. 2018 : 14:49:39 |

Заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Пазарджик. 

 Отпада издаването на хартия на шест вида удостоверения за гражданите и бизнеса

  16. 07. 2018 : 17:07:29 |

Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват от гражданите и бизнеса, а данните за тях се проверяват служебно. Справките се извършват само по електронен път чрез достъп на служителите до основните регистри, сред които Търговския, Имотния, БУЛСТАТ, Регистъра на задълженията към митническата администрация и др. 

 Фестивалният огън на „Пъстър свят“ отново запламтя в Панагюрище. Областният управител присъства на официалното откриване на международното културно събитие.

  14. 07. 2018 : 17:35:50 |

В Панагюрище стартира петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“. Фестивалът бе официално открит от кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Сред официалните лица на събитието бяха областният управител Стефан Мирев, заместник-кметът „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище и председател на организационния комитет на фестивала Галина Матанова,  председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници. 

 1 071 217 лв. ще получат 4 общини от област Пазарджик за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия

  10. 07. 2018 : 16:37:00 |

С Постановление на Министерски съвет №125 от 29.06.2018г., са отпуснати финансови средства на четири общини от област Пазарджик за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

 Проведена е среща на място по процедурата за външна обратна връзка по CAF

  10. 07. 2018 : 16:17:34 |

В Областна администрация Пазарджик се проведе посещение на място от Външен оценител по процедурата за външна обратна връзка по CAF. Външният оценител, на когото Националният организатор Института по публична администрация е възложил провеждането на процедурата, поискана от Областна администрация Пазарджик, е полк. д-р инж. Иван Бечев, държавен експерт в Министерство на отбраната.

 Стефан Мирев и Йордан Кожухаров бяха гости на велинградските празници на културата и деня на град Ракитово – 7 юли

  08. 07. 2018 : 15:01:45 |

Официалната част и откриването на Велинградските празници на културата 2018, започна в 19:00ч. с шоу представяне на Представителен младежки духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Областният управител Стефан Мирев приветства жителите и гостите на града с думите: 

 Проведе се обществено обсъждане на Проекта на Концепция на Закон за социалните услуги

  04. 07. 2018 : 18:56:44 |

Днес в областна администрация Пазарджик се проведе обществено обсъждане на проекта на Концепция на Закона за социалните услуги. Заместник областният управител Петър Белчев откри срещата и посочи, че целта на общественото обсъждане е осигуряване на публичност и прозрачност на всеки етап от разработването на новото законодателство в областта на социалните услуги, както и включването с мнения и предложения на възможно най-широк кръг лица и заинтересовани страни. Всички получени предложения и мнения ще бъдат обсъдени в работна група към МТСП с цел финализиране на концепцията.

 Йордан Кожухаров присъства на храмовия празник в Баткунски манастир „Св. Ап. Петър и Павел” с. Паталеница

  29. 06. 2018 : 15:49:48 |

В деня на Светите равноапостоли Петър и Павел, единственият родопски манастир в Пазарджишка отбелязва всяка година храмовия си празник. Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на празничната света литургия, отслужена от Негово преосвещенство Константийски епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия.

 Стефан Мирев получи подкрепата на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за реализацията на пътни проекти в област Пазарджик

  28. 06. 2018 : 17:48:29 |

Областният управител на Пазарджик беше домакин на второто за 2018г. заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе днес в гр. Пазарджик. Във форума участваха представители на министерства, областните управители на областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, представители на управляващите органи на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, и представители на НПО.
Отиди на страница   <<        >>