Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 На летовище Св. Константин се провежда двудневен празник на фолклорното изкуство

  29. 07. 2017 : 19:26:37 |

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и областният управител Стефан Мирев бяха специални гости на събитието. На официалната церемония присъства и народният представител Десислава Костадинова.
На летовище „Св.Константин“ край Пещера се провежда вторият Регионален събор на народното творчество. Старт на конкурсната програма, в която участват 140 индивидуални и групови изпълнители от цялата страна дадоха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и директорът на събора Николай Балабанов.

 Областните администрации засилват контрола на законосъобразността на актовете на общинските съвети в усилията за намаляване на административната тежест

  27. 07. 2017 : 17:46:29 |

 Областният управител Стефан Мирев участва в работна среща, свикана от вицепремиера Томислав Дончев. Методически документ в помощ на областните управители ще подпомага контролната им дейност по отношение на законосъобразността на актовете на общинските съвети като част от мерките за подобряване и оптимизиране на услугите за гражданите и бизнеса. Решението беше взето на работна среща, инициирана от вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Томислав Дончев, с представители на областните администрации, Националното сдружение на общините и Върховната административна прокуратура. 

 По-малко пътни инциденти, но повече ранени и загинали в област Пазарджик за първите шест месеца на годината

  27. 07. 2017 : 17:41:50 |

Заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата проведе днес заместник областният управител на Пазарджик Петър Белчев. Основен акцент бе поставен върху анализа на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР Пазарджик, относно пътно-транспортните произшествия и травматизъм в областта през първото полугодие на 2017г.

 Институциите в Пазарджик обсъдиха съвместна работа по обхващане в образователната система на децата и учениците в областта

  27. 07. 2017 : 17:00:05 |

Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Йордан Кожухаров проведоха работна среща с представители на общините и ръководители на държавни институции, на която беше обсъдено изпълнението на  РМС 373/2017г., с което Министерски съвет  създаде  Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

 В учебен център "Црънча"

  26. 07. 2017 : 17:20:30 |

Демонстрация на способности на бригада „Специални сили” наблюдаваха министърът на отбраната Александър Каракачанов, областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Петър Белчев

„С толкова добре обучени войници България може да е сигурна и да се гордее. Видях една демонстрация, която беше изпълнена както във времето, когато армията разполагаше с много повече средства“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 26 юли, след като наблюдава заключителния етап на учението „INFLEXIBLE COURAGE 17“ за национално сертифициране на 2-ра Тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили“. Той даде много висока оценка на демонстрацията на способности на

 Община Септември получава държавни имоти за изграждане на велосипедна алея

  26. 07. 2017 : 16:44:15 |

Община Септември получи безвъзмездно от държавата три имота за изграждане на велосипедна алея между селата Варвара и Ветрен дол, в чиито землища се намират терените. Те са с обща площ 52,5 дка. 

 ПРЕДСТОЯЩО

  26. 07. 2017 : 16:34:40

Заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата свиква областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. То ще се проведе на 27.07.2017г. /четвъртък/ от 11.00ч. в Приемна зала на областна администрация Пазарджик.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител подкрепя дейността на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в област Пазарджик

  25. 07. 2017 : 13:10:33 |

Патриотичното и родолюбиво възпитание на младите хора, състоянието на военните паметници и проблемите на офицерите и сержантите от запаса и резерва обсъдиха на среща с областния управител Стефан Мирев представители на Областната организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

 Областният управител Стефан Мирев поднесе венец пред новооткрития паметник на Левски в град Пещера

  24. 07. 2017 : 11:39:14 |

Скулптурната композиция  “Клетва на Васил Левски” беше открита в Пещера по повод 180 г. рождението на Васил Левски. Паметникът бе изработен от скулптура Спас Киричев, а средствата бяха събрани с дарения на хората от града по идея на Общински комитет ”Васил Левски”. Много пещерци бяха изпълнили площта пред паметника, а 68 Бригада „Специални сили“ осигуряваше почетен караул.
Паметникът откри кметът Николай Зайчев, който в словото си каза:

 Стартираха най-мащабните ремонтни дейности в сферата на образованието в Панагюрище

  20. 07. 2017 : 17:54:48 |

Областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, заместник-кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов и представителят на фирмата-изпълнител „ГБС-Пловдив“ АД Тодор Насташков направиха символичната „първа копка“, 

 Областният съвет по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание

  20. 07. 2017 : 17:47:35 |

Заместник областният управител Петър Белчев председателства днешното заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси, на което бяха обсъдени дейностите извършени от общини и държавни институции в изпълнение на заложените мерки и приоритети в Стратегията за интеграция на ромите /2012-2020/.

Отиди на страница   <<        >>  





Международни проекти
на
Областна администрация
Пазарджик



Международна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

РЕАЛИЗИРАНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА И РЕГУЛАТОРНА ТЕЖЕСТ
ОТ МЕСЕЦ МАЙ 2013 г.