Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Поклон пред Ботев и загиналите за свободата на България

  02. 06. 2017 : 16:36:22 |

На пл. „Съединение“, при паметника на Ботев, да почетат Деня на Ботев и загиналите за свободата на България се събраха стотици. Духовият оркестър към Симфонично оперетно дружество „Маестро Георги Атанасов“ изпълни маршови песни. 

 Актуализирани са срокове в Плана за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС

  01. 06. 2017 : 12:13:38

Министерският съвет направи промени в Плана за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.
След допълнителен анализ на състоянието на подготовката за Председателството са прецизирани отделни мерки и срокове за изпълнение на залегналите в плана дейности.
[ Прочети още ... ]

 Заместник областният управител Петър Белчев даде старт на състезанията по военно-спортни дисциплини за ученици

  29. 05. 2017 : 16:50:07 |

За шеста поредна година Областната организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пазарджик, организира провеждането на състезание по военно-спортни дисциплини в чест на националния празник 6 май – Ден на храбростта и професионален празник на Българската армия. Съорганизатори на проявата са Военно окръжие Пазарджик, Центърът за специализация и професионална подготовка,  Регионалното управление на образованието.

 В град Стрелча отбелязаха тържествено Празника на розата. Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържествата в средногорския град

  29. 05. 2017 : 13:48:40 |

За 22-ри пореден път в Стрелча се проведе Празникът на розата. Празник – олицетворение на стремежа на стрелчани за съзидателен труд, но и пример за обединение на жителите на община около идеята, районът  да се развива като розопроизводителен център, доставящ най-качественото розово масло на пазара.

 Под патронажа на областния управител се проведе традиционният турнир по спортен риболов край пазарджишкото село Звъничево

  28. 05. 2017 : 20:47:05 |

Традиционният турнир по спортен риболов се проведе днес на водоема край село Звъничево. Проявата се организира всяка година от ръководството на ловно-рибарско дружество „Сокол - 1893” Пазарджик преди началото на риболовния сезон.
Областният управител Стефан Мирев връчи награди на участниците в риболовното състезание, победителите в отделните категории получиха илюстровано издание на книгата „Популяризиране на природното и културно-историческо наследство на рибарска област Батак-Девин-Доспат”.

 24 май – Празник на българската просвета и култура и на славянската писменост

  24. 05. 2017 : 17:51:58 |

С празнични шествия и концертна програма Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан в общините на областта. Областният управител Стефан Мирев участва в  празничното шествие в град Панагюрище, заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев се включиха в тържествата по повод 24 май в Пазарджик. Те участваха в шествието на училища и детски градини, което по традиция тръгна от читалище „Виделина” и поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий.  

 Клубът на учителите пенсионери в Пазарджик проведе традиционната си среща с областния управител по повод 24 май

  23. 05. 2017 : 17:57:57 |

Областният управител Стефан Мирев посрещна днес пенсионираните педагози, които членуват в клуба на учителите пенсионери от община Пазарджик. Срещата се провежда всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Областният управител поднесе цветя на учителите и отправи поздрав към тях:

 Областният управител се срещна с народните представители от региона и кметовете на общини

  22. 05. 2017 : 19:45:08 |

Срещата се проведе днес в областна администрация Пазарджик по инициатива на областния управител Стефан Мирев.  Депутатите от региона представиха накратко работата си в различните законодателни комисии и декларираха готовност за подкрепа и съдействие за реализацията на всички важни проекти за региона и отделните общини.

 Днес е Празникът на Пазарджик

  21. 05. 2017 : 13:37:23 |

 За 31-ви пореден път Пазарджик чества своя празник. Празникът започна с тържествена литургия в храма "Св. Св. Константин и Елена" в Пазарджик, след което по традиция шествието премина през Пазарджик - до площад "Константин Величков", където духова формация към Симфонимчия оркестър на Пазарджик изнесе концерт. Сред официалните гости бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и заместник областният управител Йордан Кожухаров, както и народните

 Трима са новите почетни граждани на Пазарджик по случай празника на града – 21 май

  19. 05. 2017 : 16:43:34 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената сесия на общински съвет Пазарджик и поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев.
Отличията Почетен гражданин на Пазарджик бяха гласувани и връчени на тържествена церемония, която предшества Празника на Пазарджик - 21 май - Деня на равноапостолите Константин и Елена. 

 Петър Белчев е назначен за заместник областен управител на област Пазарджик

  19. 05. 2017 : 16:27:21

Петър Петров Белчев е вторият заместник областен управител на област Пазарджик, назначен със Заповед на министър-председателя Бойко Борисов.
Петър Белчев е от Пазарджик, магистър е по Бизнес администрация и мениджмънт, бил е член Общинска и  Районна избирателни комисии Пазарджик.
Отиди на страница   <<        >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

РЕАЛИЗИРАНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА И РЕГУЛАТОРНА ТЕЖЕСТ
ОТ МЕСЕЦ МАЙ 2013 г.