Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 

  02. 03. 2017 : 17:54:26

 
 obl_3mart17.jpg     Уважаеми жители на област Пазарджик,
        Госпожи и Господа,

  Приемете моите поздравления по случай трети март – Денят на свободна България! Преди 139 години България възкръсна, народът ни извоюва Освобождението си от турско робство.
  На този ден ние коленичим пред родолюбивата саможертва на хилядите български и чуждестранни именити и безименни герои, дали живота си за свободата  на България. Няма друга такава дата в нашата история, която да събира в едно преклонението, признателността, родолюбието и възторгът от това, че сме българи.
  В нашия регион, пътят до Свободата преминава през окървавени въстания, кланета, пожари, през много рани и сълзи на хиляди майки, през саможертвата  и подвига на Батак, Брацигово, Панагюрище.
  Нека пазим заветите на достойните си предшественици и ги предаваме на идните поколения! Поклон пред великото дело на загиналите за свободата и независимостта на България!
                       
                                Областен управител
                                                                  ЗЛАТКО МИТРЕВ
                                              


 Областният управител даде разрешение на кмета на Септември да сключи допълнително споразумение към договора за обществен превоз

  02. 03. 2017 : 17:19:23

Със заповед от днес, областният управител Златко Митрев разреши на кмета на община Септември да сключи допълнително споразумение към договора за обществен превоз.
Разрeшението се дава, на основание чл. 16д, ал.6 от Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за
[ Прочети още ... ]

 Областният управител Златко Митрев обсъди хода на организационно-техническата подготовка за предстоящите избори с представители на РИК, ОДМВР и РДПБЗН

  28. 02. 2017 : 17:08:14 |

Текущата организационно-техническа подготовка на изборите за народни представители на 26 март 2016г., обсъди днес областният управител на Пазарджик Златко Митрев с председателя и секретаря на РИК и представители на ОДМВР и РДПБЗН. До момента, областна администрация Пазарджик е предоставила на общините предварителните избирателни списъци, осигурени от Дирекция ГРАО, 

 В Пазарджик почетоха паметта на загиналите войни в боевете при Булаир

  24. 02. 2017 : 12:34:56 |

Областният управител Златко Митрев и зам. областният управител Георги Милчев поднесоха цветя пред паметника на 27 пехотен Чепински полк в гр. Пазарджик.
С възпоменателна церемония  бе отбелязана 104-та годишнина от боевете при Булаир.

 Комисията по заетост подкрепи държавния план-прием за учебната 2017/2018г. в област Пазарджик

  23. 02. 2017 : 17:15:13 |


Проектът на държавен план-прием в област Пазарджик за учебната 2017/2018г. беше представен от експерти на РУО Пазарджик  на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Присъстваха представители на: Регионална служба по заетостта Пловдив, областна администрация Пазарджик, представители на общините, на дирекциите „Бюра по труда”, на синдикатите и организации на работодателите.

 Георги Милчев е назначен за заместник областен управител на област Пазарджик

  20. 02. 2017 : 14:19:48

Със Заповед на министър-председателя проф. Огнян Герджиков, за заместник областен управител на Пазарджик е назначен Георги Милчев. От същата позиция е освободена Гинче Караминова, която заемаше този пост от м. декември 2014г.
Георги Милчев е юрист, член на Адвокатска колегия Пазарджик.


 Пазарджик склони глава пред паметника на Левски

  19. 02. 2017 : 13:58:33 |

В Пазарджик днес се състоя поклонение пред паметника на Левски по повод 144 години от обесването на Апостола. Стотици пазарджиклии сведоха глави пред делото на най-големия българин и радетел за свобода Васил Левски. Поклонението тръгна от църквата „Света Богородица“, където Константийски епископ Яков отслужи панихида за Левски.

 Областният управител на Пазарджик прие посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров

  17. 02. 2017 : 17:18:55 |

Областният управител на Пазарджик Златко Митрев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров, който днес е на посещение в Пазарджик.

 Областният управител Злакто Митрев представи приоритетите си

  17. 02. 2017 : 13:58:58 |

На първо място, знаете, че предстоят избори, и това е основната задача. Така новият областен управител Златко Митрев формулира първостепенния сред приоритетите си на първа пресконференция след встъпване в длъжност. 

 „Асарел Панагюрище Здраве„ ООД получи наградата на Областния съвет за развитие „Инвеститор на област Пазарджик 2016”

  16. 02. 2017 : 19:15:28 |

 Зам. областният управител Стефан Мирев връчи специално изработения плакет „Инвеститор на област Пазарджик 2016” на управителя на „Асарел Панагюрище Здраве„ ООД, д-р Борислав Ацев, на днешното заседание на Областния съвет за развитие в община Брацигово.

 Правителството назначи седем областни управители. Златко Митрев е новият областен управител на Пазарджик

  15. 02. 2017 : 16:25:27

Министерският съвет назначи седем областни управители.

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, като има специализации по „Организацията и управлението на образованието“ и „Специална педагогика“.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница   <<        >>